Impregneren

Het is bekend dat regen op langere termijn schade kan toebrengen aan gebouwen. Voornamelijk de gevels hebben het zwaar te voortduren. Impregneren / hydrofoberen minimaliseert de schade die regen aan gebouwen toebrengt.

Schade door regen
De bekendste schade veroorzaakt door regen is capillaire wateropname. Dit is het onzichtbare proces van poreuze stenen die water opnemen. Een m2 aan poreuze steen kan bij regen circa 11,5 kilo water opnemen. Als je kijkt naar de gehele gevel dan zit je al snel op een ton.

Verwering en energieverlies is het gevolg van deze vochtopname. De isolatie werkt niet meer naar behoren en mos, algen, zwamme, schimmels gaan zich aan de muren hechten. Tevens bestaat de kans dat er door vorstschade uitzettings- en krimpscheuren ontstaan.

Impregneren / hydrofoberen
De oplossing voor dit probleem is impregneren / hydrofoberen. Dit proces zorgt ervoor dat de gevel slagwaterdicht wordt. Het isolerende  effect gaat niet verloren door de ademende eigenschappen van het hydrofoberend product. Impregneren kan dus een fikse energie besparing opleveren. Ook zal de gevel er goed uitzien omdat verwering niet meer hecht.