Overtuigd? Vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Industriële reiniging

Met industriële reiniging worden alle vormen van reinigingsactiviteiten bedoeld, die plaatsvinden binnen de industrie. Dit omvat in hoofdlijnen vacuüm-, hogedruk-, en chemische reiniging. Wij voeren specialistische diensten uit in (industriële) productieomgevingen en in de foodsector. Met professionele materialen en vakkundig opgeleide medewerkers.

Waar nodig worden uw machines gedemonteerd en na reiniging weer in elkaar gezet. Uiteraard ondersteunen wij u bij het opzetten van reinigingsplannen voor industriële reiniging in uw specifieke omgeving. Wat is het verschil tussen de verschillende reinigingstechnieken die AMC Groep inzet?

 

Vacuümreiniging

Vacuümreiniging wordt gebruikt voor het verwijderen van productresiduen of afvalproducten die vloeibaar of poedervormig zijn of vloeibaar gemaakt kunnen worden, zodat deze per vrachtwagen kunnen worden afgevoerd. Dit wordt uitgevoerd door vacuümwagens. Voorbeelden zijn slib, olie en vervuild water, dat vrijkomt bij hogedrukreiniging, rioolreiniging en uitgediende katalysator.

 

Hogedrukreiniging

Hogedrukreiniging wordt gebruikt voor het verwijderen van aangekoekte productieresten of anderszins aangekoekte restanten die niet gewenst zijn. Hierbij wordt gebruikgemaakt van hogedruk-waterstraal units met drukken van 400 tot 2.500 bar. Hogedrukreiniging wordt handmatig (met hogedrukpistolen of hogedruklansen) of automatisch (bijvoorbeeld door een tankwaskop) uitgevoerd. Voorbeelden zijn de reiniging van ketels, opslagtanks, pijpenbundels of de reiniging van een tarmac van rubbersporen.

 

Chemische reiniging

Chemische reiniging wordt toegepast bij installaties die moeilijk of niet toegankelijk zijn. Het zogeheten Cleaning In Place (CIP) wordt toegepast indien de installatie moet worden gereinigd zonder demontage. Hierbij wordt er water, al dan niet op hoge temperatuur, aangelengd met chemicaliën. Het water wordt vervolgens door de installatie gecirculeerd, waarbij de vervuiling wordt opgelost en daarna afgevoerd. De chemicaliën betreffen meestal een zuur voor basische vervuiling, een base voor zure vervuiling en een organisch oplosmiddel voor organische vervuiling.

 

Veiligheid en certificering

Om het veilig werken in de industriële reiniging te bevorderen is, op initiatief van de branche en Shell, in 1989 de Stichting Industriële Reiniging (SIR) opgericht. Zij zorgt voor certificering van zowel bedrijven en personeel in Nederland als in België (sinds 2003). Uiteraard is AMC Groep hierbij aangesloten.

 

Contact over industriële reiniging

Wilt u meer informatie over industriële reiniging of vrijblijvend advies? Neem contact met op ons!

Xander Hinten

Xander Hinten

Projectmanager Spec. Reiniging

  • Contactgegevens
  • Mail ons

Onze voordelen

  • Snel, effectief en veilig
  • Eigen opgeleide specialisten
  • Gratis offerte

Referenties