In gesprek met Mandy en Santana: de enige twee vrouwelijke medewerkers bij AMC Specialistische Reiniging. Hoe vinden ze het werken tussen de mannen?

Inschrijven voor nieuwsbrief

Dames aan de slag in de mannenwereld van Specialistische Reiniging

“Een mannenwereld vind ik een groot woord. Dat is het beeld. Ik heb in 1,5 maand allerlei werkzaamheden gedaan, waarvan ik denk waarom moet je hier een man voor zijn?”, trapt Santana Mackaaij (22 jaar) direct af. Maar ook Mandy Groenen (21 jaar) staat haar mannetje. Beide dames zijn onderdeel van het team Specialistische Reiniging van AMC Groep. Santana: “Je bent ook aan het stofzuigen en dweilen. En voor schrobben hoef je echt geen man te zijn. Als je een eenschijfsmachine eenmaal door hebt, dan is het een fluitje van een cent. Ook mannen moeten een machine leren kennen.”

Nieuw in het schoonmaakwerk

Zowel Santana als Mandy zijn nieuw met de schoonmaakwerkzaamheden. “Ik heb eerste een sportopleiding gedaan en een cursus personal training. Dat doe ik er nu nog naast in de avonduren. Ik werk 32 uur bij AMC Groep. De afwisseling is vooral heel erg leuk”, vertelt Mandy. En de overeenkomst is er ook: voor beide vakken moet je een fysieke inspanning leveren. Mandy: “Maar als je voldoende afwisseling hebt in werkzaamheden en rust, dan is het goed te doen. En een beetje hardwerken is niet erg.”

Wat maakt specialistische reiniging zo leuk?

Santana: “Ik vind de afwisseling heel leuk. Elke dag kom je voor een verrassing te staan wat je gaat doen. Oplevering van huizen, heel veel dieptereiniging van sanitair en kantines in fabrieken en bij logistieke dienstverleners, vloeronderhoud en glasbewassing. Hopelijk in de toekomst ook gevelreiniging, want dat hebben we nog niet gedaan. En de collega’s zijn gewoon leuk. Er hangt een heerlijke sfeer en ik vind dat ik als vrouw heel erg goed ben opgevangen door de mannen.” Al geeft ze toe dat je wel stevig in je schoenen moet staan. “Het blijven mannen en ze gaan je uittesten. Maar daardoor leer je voor jezelf opkomen en daar wordt je alleen maar sterk van.”

Mandy: “Ik word gelukkig van een schone ruimte en het resultaat. Maar we helpen mensen ook. Het kan een super mooi pand zijn, maar als er in het tapijt vlekken zitten doet dat gewoon af aan de beleving. En dat je een bedrijf kan helpen om dat beeld weer mooier te maken. Dat is gewoon super.”

Specialistische Reiniging 2.0

Op dit moment zijn Mandy en Santana de enige twee vrouwen binnen de specialistische reiniging van AMC Groep. Nog wel, als het aan projectleider Xander Hinten ligt. “We bouwen aan een AMC Specialistische Reiniging 2.0, waarbij we een goede en gezonde mix creëren tussen ervaring en verjonging én tussen man en vrouw.” En de dames moedigen dit alleen maar aan. Santana: “Ik wil het liefst tegen alle vrouwen zeggen, kom naar schoonmaakbedrijf AMC Groep rennen. Het is leuker dan je op eerste gezicht denkt. Je komt op bijzondere plekken door heel het land en ieder dag werk je met plezier.”

Meer weten over Specialistische Reiniging? Neem dan contact met ons op!

<< Terug naar nieuws