In samenwerking met ICS Groep en MAVRO heeft AMC de gevel van Provinciehuis Zuid-Holland weer in ere hersteld tot hèt visitekaartje van de regio.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Gevelreiniging Provinciehuis Zuid-Holland: in ere hersteld

Zeg je Den Haag, dan denk je aan het strand, de duinen en Paleis Noordeinde. Misschien niet zozeer een toeristische attractie, maar zeker wel beeldbepalend is het Provinciehuis van Zuid-Holland. Het bevindt zich op een van drukste punten van Den Haag. Sinds 1963 staat dit gebouw op de hoek van de Zuid-Hollandlaan en de Koningskade. Het pand was, na gebrek aan onderhoud, toe aan grondige reiniging en bescherming.

Roestaanslag door zeelucht

Het Provinciehuis vroeg AMC, in samenwerking met ICS Groep, om het onderhoud op zich te nemen en de gevels te behandelen. De gevels van het Provinciehuis bestaan uit aluminium platen. Door de zoute zeelucht kan roestaanslag op de aluminium platen ontstaan. De gevel was een tijd niet onderhouden en er was inderdaad roestaanslag ontstaan. In juni dit jaar zijn we gestart met het achterstallig onderhoud in kaart te brengen.

Inspectie van de gevelplaten

Voordat de platen konden worden hersteld, zijn een aantal gevelplaten van de gevel gehaald en naar testlaboratorium MAVRO gebracht voor inspectie. Daar heeft een Research & Development team de beplating uitvoerig geïnspecteerd, de ondergrond zorgvuldig gereinigd en proeven op de platen uitgevoerd. Op basis van de inspectie bracht MAVRO advies uit over wat de meest effectieve en duurzame manier van reinigen en beschermen is. Dit advies hebben we ter harte genomen.

In ere hersteld

AMC en ICS hebben de informatie van MAVRO meegenomen in een geschreven advies aan het Provinciehuis. Het Provinciehuis ging akkoord en gunde ons de opdracht. Op basis van de inspectie en het advies hebben wij het volgende uitgevoerd:

  • Reinigen van de ondergrond (met Trainclean)
  • Drogen en ontvetten (met Uniclean High Alkaline)
  • Conserveren en coaten van de ondergrond (met Nitocryl primer en Nitocryl)

De bevuilde en beschadigde platen hebben we ontdaan van vliegroest en verouderde coating door deze eerst helemaal kaal te schuren strippen. Vervolgens reiniging, drogen en ontvetten, primerlaag en een wax coating laag eroverheen. De gevelbeplating is door dit proces volledig in ere hersteld.

Garantie

Het proces van onderhoud is normaliter: conserveren en een wax laag eroverheen. Nu hebben we een specialistische aanpak gehanteerd om de roest te verwijderen en de platen weer in goede conditie te krijgen. Mits het onderhoud goed wordt uitgevoerd, bieden wij een garantie van minimaal vier tot zes jaar. Onze leverancier MAVRO geeft deze garantieverklaring af.

Visitekaartje voor de regio

Het Provinciehuis was zeer tevreden over het resultaat. Het gebouw is echt weer een visitekaartje voor de regio. Inmiddels hebben wij naast het onderhoud van de gevel ook de glasbewassing overgenomen.

Dezelfde mindset

Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? Onze kracht is dat we een hele goede samenwerking hebben met partners, waaronder ICS en MAVRO. AMC en ICS hebben dezelfde mindset: we gaan voor kwaliteit en schakelen professionele hulp in, waar nodig. We bieden een onderhoudsprogramma op maat en nemen een adviserende rol in.

<< Terug naar nieuws