Op 6 maart jl. heeft ICS Groep een akkoord bereikt met facilitaire dienstverlener AMC Groep uit Wijchen en Venray.

Inschrijven voor nieuwsbrief

ICS Groep neemt AMC Groep over

Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 heeft ICS alle activiteiten van AMC overgenomen. AMC blijft als zelfstandig merklabel binnen moederbedrijf ICS Groep opereren, gericht op het bedienen van het MKB in Gelderland en Noord-Limburg. Door de overname ontstaan er vele synergievoordelen op het gebied van bedrijfscatering, schoonmaak én social return.

Werkgelegenheid en groeipotentie

William Vlemmix, directievoorzitter ICS Groep: “We zijn op zoek gegaan naar een goede club in Nederland om ons bedrijf uit te breiden. Hierbij hebben we gekeken naar kennis, ervaringen, klantportofolio en bedrijfscultuur. Een fantastisch mooie overname van een bedrijf dat net zoals ICS de werknemer centraal stelt en de kernwaarden van het familiebedrijf hoog in het vaandel heeft staan.”

Alle 550 medewerkers, van schoonmaak- en cateringmedewerkers tot directieleden, worden onderdeel van ICS. Door overname realiseert ICS dat de werkgelegenheid voor de AMC medewerkers gehandhaafd blijft, de ontwikkeling van AMC continueert en de groeipotentie daarmee verstevigd wordt. Door de overname wordt de positie van ICS in de top 10 van de schoonmaaksector verstevigd.

Schoonmaak, bedrijfscatering én social return

Bart van der Sluijs, algemeen directeur ICS Groep: “Een van de belangrijkste pijlers is dat we als traditionele schoonmaakdienstverlener nu ook de geschikte partner worden voor het aanbieden van multiservice-contracten. Daarbij richten we ons op het creëren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij willen de ervaringen van AMC inzetten in de verschillende disciplines die wij aanbieden om een positieve bijdrage te leveren aan de participatie van mensen met een moeilijke arbeidsmarktpositie.”

Op de foto: Trudy Kersten (eigenaresse AMC Groep) en William Vlemmix  (directievoorzitter ICS Groep) schudden elkaar de hand na afronding van de overname.

<< Terug naar nieuws