Seiso Opleidingen en schoonmaakbedrijf ICS ondertekenen convenant Statushouders Inclusief.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Samen met Seiso gaat AMC statushouders opleiden tot schoonmaakmedewerkers

Seiso Opleidingen en schoonmaakbedrijf AMC Groep gaan statushouders opleiden. Beide partijen ondertekenden het convenant Statushouders Inclusief. De statushouders volgen de basisvakopleiding Schoonmaakmedewerker en de trainingen Nederlandse taal en werkcultuur. Naast de opleidingen en trainingen gaan de statushouders stage lopen bij AMC Groep. Het gehele traject duurt zo’n zes maanden, waarna de statushouders zich volwaardige schoonmaakmedewerkers mogen noemen. Zij komen dan ook in dienst bij AMC Groep.

Goede basis

“Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt zijn wij continu op zoek naar nieuwe bronnen en samenwerkingen. Vanuit onze social return-tak AMC Point hebben we al veel ervaring in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook met statushouders. Door hun komst in Nederland zijn ze vaak wat onzeker, maar door goede begeleiding geven we ze vertrouwen. Dan zie je ze groeien. De samenwerking met Seiso Opleidingen is weer een mooie stap”, aldus Haico Klerks, directeur AMC Groep.

Veel aandacht voor taal en cultuur

“Door de combinatie van opleiden en het opdoen van werkervaring leveren we samen met AMC Groep een bijdrage aan een vlottere integratie en inburgering van de statushouders. De taalbarrière is groot, waardoor het gevoel van ‘ergens bij horen’ vaak ontbreekt bij de statushouders. Tijdens het traject is er dan ook veel aandacht voor de Nederlandse werkcultuur en de Nederlandse taal”, vult Rob Huijnen, directeur van Seiso Opleidingen, aan. Leer- en werkcentrum Werkvloer is samen met AMC Groep een van de samenwerkingspartners.

Op de foto: Rob Huijnen (directeur Seiso Opleidingen) en Haico Klerks (directeur AMC Groep). 

<< Terug naar nieuws