‘Adviseur ben je niet voor even, maar ben je heel je leven’

Blog door Erik Petersen.

‘Adviseur ben je niet voor even, maar ben je heel je leven’

Na 17 jaar weer terug in het echte schoonmaakvak. Een overstap die voor velen uit de lucht kwam vallen, maar voor mezelf was de keuze snel gemaakt. Ik wilde mijn opgedane kennis als adviseur van de afgelopen jaren op een andere manier delen met klanten. Na een klein half jaar kan ik zelf uit volle borst zeggen: ik ben erg blij met de overstap.

Ontwikkelingen
Een voorbeeld uit de praktijk. Een afspraak bij een van mijn accounts binnen ICS. Na de gebruikelijke koetjes en de kalfjes hebben we het over de lopende en contractuele zaken. De kwaliteit is gelukkig weer op het oude en vertrouwde niveau en we maken strategische afspraken voor het jaar 2017. Na één uur sla ik mijn schrijfmap dicht en hebben we het nog over de kwaliteit en de ontwikkeling van het schoonmaakvak. Op het verzoek van mijn contactpersoon neem ik haar mee in de ontwikkelingen die er zijn op het gebied van belevingsmetingen, kwaliteitsmeetsystemen, hoe steekt de advieswereld in elkaar en kunnen we de circulaire economie binnen de betreffende klant verder vormgeven. Ik zit daar niet (meer) als relatiemanager namens ICS, maar als onafhankelijke schoonmaak makelaar.

Trots op het vak
Na het gesprek stapte ik in de auto en een glimlach verscheen om mijn gezicht. Een adviseur ben je niet voor even, maar ben je heel je leven. Dat blijkt wel weer én dat is waarom ik het vak zo leuk vind. De verbinding leggen tussen advies en de operationele werkzaamheden. En dat in de dynamische facilitaire wereld, want dat zal nooit veranderen. In plaats van ná de afspraak met de klant een programma van eisen maken of een calculatie, pak ik nu samen met mijn interne collega’s het “echte” werk op en kan ik er voor zorgen dat schoonmaak beloftes wel worden nagekomen.

Ik kan zeggen dat ik me echt thuis voel bij ICS. Veel mensen die ik gesproken heb zeggen; “je bent een ICS’er of je bent het niet.” Ik durf te zeggen… “Ik ben er één!”

 

Erik Petersen
Manager Corporate Accounts 

<< Terug naar verhalen