Blog: Een podium voor schoonmaaktalent

Veel openstaande vacatures wegens krapte op de arbeidsmarkt

Blog: Een podium voor schoonmaaktalent

Nu de Nederlandse economie zich weer sterk ontwikkelt, kampen veel bedrijven met personeelstekort. Wegens krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing wordt de werving en selectie van kwalitatief goede medewerkers steeds moeilijker. Je hoeft geen visionair te zijn om te weten dat dit nog moeilijker gaat worden. Wat kunnen we hieraan doen?

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen is een van de belangrijkste aandachtpunten waar wij binnen ICS veel in investeren. Onze visie: niemand aan de zijlijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een podium voor zijn of haar talent krijgt. Hierin zoeken we de samenwerking met gemeentes, SW-bedrijven en UWV. Maar dat is niets nieuws onder de zon.

Community Coach binnen Samen voor Eindhoven

Zoals de meeste die mij een beetje kennen wel weten, denk ik graag out of the box. Onlangs ben ik gestart als community coach binnen Samen voor Eindhoven. Samen met andere coaches zet ik me in voor maatschappelijke organisaties in Eindhoven. Vanuit dit traject werd ik gekoppeld aan Stichting Welzijn New Beginning. Een stichting die mensen met een allochtone afkomst een nieuwe kans biedt in Nederland en ze begeleidt naar zelfredzaamheid. De coaching houdt onder andere in het formuleren van doelen en vergroten van het bereik.

ICS geeft  ‘nieuwe Nederlanders’  de kans om een kijkje te nemen in de wereld van professionele schoonmaak

Maar ik zag ook een enorme kans. Vanuit ICS starten we met een maandelijks spreekuur bij de stichting waarbij we mensen enthousiasmeren over het schoonmaakvak. We laten ze kennis maken met ICS en de verschillende werkzaamheden. Je kunt het ook wel een versnelde schoonmaak cursus noemen. Als ze enthousiast en gemotiveerd zijn, bieden we ze de mogelijkheid om stage te lopen. Ze gaan onder begeleiding aan de slag met de verschillende schoonmaakwerkzaamheden om zo te kijken of het vak bij ze past. Zijn we allemaal positief, dan krijgen ze een contract met proeftijd bij ICS. Voor ieder talent dat bij ICS begint, ontvangt de stichting een kleine vergoeding om te zorgen voor de verdere ontwikkeling van de organisatie. Een win-win-win situatie. Denken in kansen, daar krijg ik energie van!

Wilt u meer weten over onze aanpak omtrent sociaal ondernemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

<< Terug naar verhalen